رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان
منو موبایل

رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان

پنل 5 : سازه‌های فولادی، طراحان و چالش‌های طراحی در ساخت | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 5 : سازه‌های فولادی، طراحان و چالش‌های طراحی در ساخت | گزارش استدیو نمایشگاه

دبیر کمیسیون استاندارد انجمن تولیدکنندگان سازه‌های فولادی: چالش اصلی طراحان عدم آگاهی از فضای بازار کار و تجربه است

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی؛ محمد برزگر سراجی دبیر کمیسیون استاندارد انجمن تولیدکنندگان سازه‌های فولادی در پنل “سازه‌های فولادی، طراحان و چالش‌های طراحی در ساخت” اظهار داشت: مدت‌ها در جایگاه طراح بودم، از صفر تا صد پروژه را انجام دادم و یک دهه در  قالب مهندسین مشاور  در این فرآیند کار کردیم، بعد وارد فضای ساخت و ساز شدیم و تلفیقی از دانش و تجربه هستیم.

وی ادامه داد: معمولا پروژه‌ها به صورت پروژه‌های کوچک مقیاس زیر ۵ تا ۱۰ هزار متر و پروژه‌های بزرگ، صنعتی و بیمارستانی با حساسیت خاص هستند که هر کدام از آنها نیاز به دانش اولیه دارند و طراحان دانش اولیه را ابتدا از آموخته های دانشگاهی کسب می‌کنند منتها فارغ التحصیل این رشته متاسفانه طوری تربیت نمی شود که بتواند کار را شروع کند و دوباره نیاز به آموزش‌های جدید دارد.

دبیر کمیسیون استاندارد انجمن تولیدکنندگان سازه‌های فولادی عنوان کرد: آموزش‌های نرم افزاری وجود دارد که طراح می تواند مسلط شود، منتها مشکل این است که طراح از فضای بازار کار اطلاع ندارد، از اینرو نیاز به مهارت و تجربه دارد و در این حوزه مشکل داریم که راهکارهای متفاوتی دارد و دانشجو می‌تواند تجربه عملیاتی پیدا کند، بر این اساس آگاهی داشتن از فضای بازار کار و انتقال تجربه اهمیت دارد.

برزگر سپس گفت: تفاوت حوزه سازه‌های بتنی و فلزی با توجه به کاهش بازار ساخت نمود بیشتری یافته، چرا که پروژه بتنی به تدریج هزینه می‌برد، اما سازه فولادی بعد از طراحی نیاز به هزینه بیشتری دارد؛ در نگاه کوتاه مدت سازه فلزی گران‌تر تمام می شود، در حالی که سازه‌های بتنی طبقه به طبقه اجرا می شود و هزینه‌ها شاید به چشم نیاید؛ اما طبق بررسی‌های انجام شده در درازمدت سازه‌های فلزی مقرون به صرفه تر هستند.

وی با اشاره به اینکه اکنون سازه‌های فلزی به گونه‌ای طراحی می‌شود که به لحاظ وزنی قابل رقابت با سازه‌های بتنی هستند، افزود: هر کدام از سازه‌های فلزی یا بتنی کارآیی خاص خود را دارد، ولی در زلزله‌های اخیر ثابت شده که عملکرد سازه‌های فلزی بهتر بوده است.

چالش اصلی فارغ التحصیلان مهندسی، فقدان دانش فنی و انگیزه لازم است

در ادامه مهدی کاشانی مدیرعامل شرکت مهندسین فراد اسپیناس با اشاره به غفلت بکارگیری از مهندسین فارغ‌التحصیل به بازار کار اظهار داشت: متاسفانه در حوزه های مهندسی فارغ التحصیلان زیادی در کشور وجود دارد، اما کسی که صاحب نظر و واجد دانش فنی و انگیزه لازم باشد، بسیار کم داریم.

وی با اشاره به اهمیت موضوع صلاحیت حرفه‌ای و موضوع جذب و نگهداشت نیروی انسانی کارآمد در حوزه‌های مختلف بیان کرد: ممکن است این افراد با ورود به بازار، بخشی از بازار را به خدمت بگیرند، اما متاسفانه به دلیل برخورداری از حداقل‌های تخصصی و اطلاعات چندان موثر نبوده و نمی‌توانند بازخورد مناسبی داشته باشند.

مدیرعامل شرکت مهندسین فراد اسپیناس گفت: یکی از چالش‌های رایج در جامعه مهندسی کشور ما این است که بسیاری از افراد از تراز پایه یک مهندسی برخوردار هستند اما در بحث محاسبه به شدت چالش دارند و پشت این سد می‌مانند.

کاشانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد امروزه انگیزه پیشرفت و دانشجو بودن با ضعف جدی روبه‌روست و خصلت جستجوگری دانشجویان به شدّت نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده که گاهاً درآمدهای پایین در کنار این موضوع توانسته انگیزه لازم برای ورود به این شغل را بگیرد.

وی با اشاره به مفهوم طراحی اقتصادی سازه‌های فولادی تصریح کرد: به نظرم مهمترین چیز تجربه و هنر طراح سازنده است که انتخاب صحیحی به لحاظ سیستم‌های کلی و اجزا ساختمان برمی‌گردد، لذا بتنی و یا فلزی بودن ساختمان انتخاب اولیه است که برای هر کدام باید سیستم خاصی طراحی کرد که به ارزش ریالی سیستم های ساختمانی در شرایط سیاسی و اقتصادی کلان کشور بازمی گردد.

متخصص تضمین کیفیت فرآیند جوشکاری:
استانداردهای ایزو ۳۸۳۴ از الزامات کیفی جوشکاری ذوبی مواد فلزی است

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی؛ رستم یادگاری در پنل “سازه‌های فولادی، فرآیند جوشکاری” با اشاره به روند فعلی استانداردهای سری ایران ایزو ۳۸۳۴ اظهار داشت: استاندارد ایزو ۳۸۳۴ از الزامات کیفیتی جوشکاری ذوبی مواد فلزی است که از سال ۱۳۹۰ توسط شورای عالی استاندارد به عنوان استاندارد اجباری در ساخت سازه های فلزی در کارگاه‌های ساخت و نصب و صنعت گاز مورد تصویب الزامی شد.

وی بیان کرد: ایران ایزو ۳۸۳۴ استانداردی جهانی است و سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان عضوی از این سازمان با برگردان و ویرایش آن به فارسی، در حوزه جوشکاری مواد ذوبی فلزی اجرا می‌کند.

متخصص تضمین کیفیت فرآیند جوشکاری گفت: جوشکاری طبق تعریف ایزو ۳۸۳۴ فرایندی ویژه است که صرفاً بازرسی محصول نهایی نمی‌تواند مُهر تاییدی بر کیفیت باشد و بازرسی باید قبل از فرآیند، حین و پایان فرآیند پیاده‌سازی شود تا بتوان تضمین کیفیت روی محصول را ایجاد  کرد.

یادگاری ادامه داد: استاندارد ایزو ۳۸۳۴ شامل استاندارد فرایندی است که بر روی همه اجزای فرآیند از زمان عقد قرارداد تا خرید تجهیرات و نگهداری، خرید مواد اولیه فلز پایه و کنترل‌های روی محصول و بازرسی‌ها نظارت دارد.

وی همچنین با اشاره به چشم‌انداز پیش‌روی این صنعت خاطرنشان کرد: الزامی شدن استانداردها از حداقل‌های کیفی است، ولی بحث مهمی که وجود دارد اینکه بتوان بهینه‌سازی روی فرآیند داشته باشیم تا ضمن تولید محصول باکیفیت، بتوان از هزینه‌های تمام‌شده محصول در کارخانه‌هایی که جوشکاری هدف اصلی است، کاست.

انتهای پیام/

استدیو نمایشگاه سازه های فولادی

محتواک

مطالب مرتبط

نشست خبری فیبو | با کامبیز یوسفی مدیرعامل فیبو

مدیرعامل فیبو: تولید ورق‌های 100 درصد نسوز فیبورد، انقلابی در صنعت ساختمان/ منطقه منا بازار مصرف ورق‌های فیبورد است به […]

3 دقیقه مطالعه مشاهده

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo مجارستان- بوداپست 10_14 April ۲۲ تا ۲۶ فروردین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه مدیرعامل شرکت مامن ایرانیان: سازه‌های پیش‌ساخته پرطرفدارترین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *