رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان
منو موبایل

رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان

پنل 4 : سازه‌های فولادی، روش‌های نوین ساخت و صنعتی‌سازی | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 4 : سازه‌های فولادی، روش‌های نوین ساخت و صنعتی‌سازی | گزارش استدیو نمایشگاه

انتقاد رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان از سردرگمی جامعه مهندسی؛ پلتفرم های سیستم ساخت مرکز تحقیقات هیچ ارتباطی به تولید صنعتی ندارند

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی، فرید نائینی در پنل “سازه‌های فولادی، روش‌های نوین ساخت و صنعتی‌سازی” با اشاره به ضریب نفوذ صنعتی‌سازی اظهار داشت: با وجود شکل‌گیری نسل چهارم جایگاه تولید صنعت در دنیا، ما همچنان در اندرخم نسل دوم مانده‌ایم.

وی بیان کرد: در حالی امروزه از جهت ضریب صنعتی‌سازی ساختمان دچار افول شده‌ایم، که در دهه ۵۰ از این منظر ضریب صنعتی‌سازی ساختمان، در رتبه پنجم دنیا قرار داشتیم به طوری که از خاطره جامعه مهندسی زدوده شد و پروژه های مانند مسکن مهر جان گرفت.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان ادامه داد: امروزه جامعه مهندسی با ظرفیت ۶۰۰ هزار نفر مهندس ساختمان و پهنه وسیع نخبگان دانشگاهی اهداف روزآمد جهانی محل گفت‌و‌گوی مناسب جهت پیاده‌سازی معیارهای اساسی صنعتی‌سازی ساختمان است‌.

نائینی سپس تصریح کرد: متاسفانه امروزه به دلیل فقدان زیرساخت‌های لازم و عدم ورود مهندسین گرفتار مفهومی تحت عنوان، “آلودگی مفهومی” و سردرگمی جامعه مهندسی شده‌ایم و مهندسین ما پشت مجموعه ای از پلتفرم های سیستم ساخت مرکز تحقیقات مانده‌اند که هیچ ارتباطی به تولید صنعتی ندارد، این در حالی است که ساختمان یک پدیده ترکیبی است.

وی افزود: زمانی راجع به صنعتی شدن ساختمان صحبت می‌کنیم مقصود ما فرایند ساخت و برآیند خلق فضاست، بنابراین به عناصر و اجزا کاری نداریم اما تاییدیه‌های مرکز تحقیقات روی پلتفرم‌های محدود مانند اسکلت‌های فلزی است و در بحث ارتقا بهره‌وری کیفی و اهداف فراکاربری ساختمان مانند بحث انرژی و تولید کربن ورود پیدا نمی‌کند، این در حالی است که با اسکلت فلزی نمی‌توان ‌انتظار صنعتی‌سازی ساختمان را داشت.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان همچنین‌ با بیان اینکه صرف دوجداره کردن پنجره ها در پروژه مسکن مهر نوعی سطحی نگری و ملعبه نگری به صنعتی سازی ساختمان است، گفت: در بحث صنعتی سازی ساختمان باید یک مجموعه کامل را مورد ارزیابی قرار داد، ساختمان یک محصول است. ما به لحاظ صنعتی شدن اجزای ساختمان در نسل دوم و سوم قرار دادیم و از این بابت نگرانی وجود ندارد اما در بحث صنعتی سازی ساختمان به دلیل فقدان مطالعات زیرساختی مناسب با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستیم.

نائینی افزود: یکی از مشکلات در بحث زیرساختی مربوط به ضوابط و مقررات است، چون نظام فنی و اجرایی در کشور نظام دستی و سفارشی است که راهی برای تولید صنعتی باز نمی‌کند، یعنی بهره‌گیری از ظرفیت بی‌تکرار برای پاسخگویی به نیاز جامعه مهندسی وجود ندارد‌.

وی سپس خاطرنشان کرد: ارزیابی من از اقدامات دولت در این مقوله این است که دولت بهتر از بخش خصوصی عمل کرده است؛ چرا که دولت اجرای برخی ضوابط در این حوزه را برعهده جامعه مهندسین و نظام دانشگاهی قرار داده که متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است.

عضو هیت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی: مدیریت زمان و هزینه در ساختمان‌‌سازی با صنعتی‌سازی محقق می‌شود

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی؛ علیرضا زرین‌نژاد عضو هیت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی در پنل “سازه‌های فولادی و روش‌های نوین و صنعتی‌سازی” در مورد مفهوم صنعتی‌سازی در طراحی ساختمان اظهار داشت: در دهه‌های۷۰، ۸۰ و ۹۰ بهبود صنایع و رشد ساختمان‌سازی شکل گرفت و از دهه ۸۰ به سمت توسعه ساختمان حرکت کردیم که برای مدیریت زمان و هزینه راهی جز صنعتی‌سازی وجود ندارد.

وی ادامه داد: وعده دولت سیزدهم برای ایجاد یک میلیون مسکن با تجهیز کارخانه های کشور به ویژه استفاده از تجهیزات فلزی و مدل‌سازی‌های به روز محقق می‌شود و از زمان طراحی تا اجرا می توان زمان را مدیریت کرد، به این صورت که قطعات به شکل پیش ساخته تهیه شود.

عضو هیت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی عنوان کرد: در ساخت پروژه های ساختمانی آینده خوبی پیش بینی می‌شود به شرطی که از طراحی‌های فلزی بهره بگیریم تا قطعات و اجزای ساختمان در نقاط مختلف ساخته شود و در محل پروژه تکمیل شود.

زرین‌نژاد سپس گفت: برای مدرنیزه کردن ساختمان‌سازی جز صنعتی‌سازی چاره ای وجود ندارد و به جهت مدیریت هزینه و زمان ساخت استفاده از سازه‌هی فلزی در کارخانه ها و مدیریت صحیح آن ضروری است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: چالش اصلی این است که دولتمردان در کسور ما بر خلاف سایر کشورها، در کوتاه مدت فکر می کنند و در درازمدت می سازند، وقتی شعار داده می شود که پروژه‌های مسکن ملی در مدت خاصی ساخته شود بدون اینکه زیرساخت‌های مناسب فراهم شده باشد چون فکر نشده در اجرا به موانع برمی‌خوریم و طرح جدا از هزینه‌های آن، زمان‌بر می‌شود.

عضو هیت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی بیان کرد: بخش خصوصی در کشور خوب کار می کند البته هنوز ایده آل نیست و سعی می‌کند پروژه ها را با کیفیت و زمان کوتاه بسازد و اگر صنعتی‌سازی اجرا شود زمان و هزینه ذخیره می‌شود.

انتهای پیام/

استدیو نمایشگاه سازه های فولادی

محتواک

مطالب مرتبط

نشست خبری فیبو | با کامبیز یوسفی مدیرعامل فیبو

مدیرعامل فیبو: تولید ورق‌های 100 درصد نسوز فیبورد، انقلابی در صنعت ساختمان/ منطقه منا بازار مصرف ورق‌های فیبورد است به […]

3 دقیقه مطالعه مشاهده

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo مجارستان- بوداپست 10_14 April ۲۲ تا ۲۶ فروردین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه مدیرعامل شرکت مامن ایرانیان: سازه‌های پیش‌ساخته پرطرفدارترین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *