رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان
منو موبایل

رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان

پنل 1 : سازه های فولادی و چرخه عمر | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 1 : سازه های فولادی و چرخه عمر | گزارش استدیو نمایشگاه

نماینده انجمن ارزیابی محیط زیست ایران:
بررسی سیاست های کاهش انتشار کربن دی اکسید در صنعت ساختمان

به گزارش استودیو نمایشگاه سازه های فولادی، دکتر فردین اسکافی در پنل “سازه های فولادی و چرخه عمر” با اشاره به پیامدهای صنعت ساختمان بر محیط زیست اظهار داشت: یکی از مهم ترین دغدغه های دهه های اخیر مسئله محیط زیست، کنترل آلاینده های حاصل از صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان است که با استفاده صحیح از مصالح این صنعت می‌توان تأثیرات منفی بر محیط زیست را کاهش داده و به ساختمان‌های پایدارتر و کارآمدتری دست یافت.

وی بیان کرد: افزایش ساخت وساز امری اجتناب ناپذیر است؛ اما این صنعت در سراسر زنجیره تامین خود، مقادیر قابل توجهی از آلاینده ها را تولید و منتشر می کند.

وی ادامه داد: صنعت ساختمان به عنوان یکی از بزرگ ترین و مهم ترین صنایع، با انتشار گاز کربن دی اکسید و افزایش گرمایش زمین یکی از بزرگ ترین آلوده کنندگان محیط زیست است.

نماینده انجمن ارزیابی محیط زیست ایران ادامه داد: همانگونه که برای تولید کالا نیاز به مصرف انرژی داریم، برای ساخت فولاد و سیمان نیز ناگزیر به مصرف سوخت های فسیلی هستیم که چون ماده اولیه آن از کربن و نهایت اولین خروجی آن گاز CO2 است، افزایش غلظت آن در جو، سبب تکثیر فزاینده گرما خواهد شد.

اسکافی سپس تصریح کرد: فولاد و سیمان به عنوان دو محصول پرمصرف ورودی در صنعت ساختمان که در مجموع حدود ۱۴ درصد مصرفی ساختمان ها در دنیا را تشکیل می دهند، جزو انرژی‌بر، ترین صنایع دنیا هستند، بنابراین هر قدر بتوان تقاضای این دو محصول را مدیریت کرد، می توان از انتشار CO2 در جو کاست.

وی با اشاره به راهکار کاهش عوارض صنعت ساختمان بر محیط زیست افزود: از منظر بازگشت چرخه حیات به فرآیند تولید فولاد و بتن، فرصت های بسیاری برای بکارگیری تکنیک هایی بازگردانی و کاهش گاز کربن می توان بکار گرفت.

وی همچنین بیان کرد: از دید دیگر، سازه ای که ساخته می شود در زمان استفاده، انرژی زیادی تولید می کند، بنابراین ساختمانی که احداث می شود اگر براساس استانداردهای ساختمان سازی، سبز باشد و بتوان با آوردن مسئولیت افراد به چرخه بهره وری، رد پای کربن را کاهش داد، خودبه خود مصرف انرژی و بالطبع انتشار کربن را کاهش خواهد داد.

نماینده انجمن ارزیابی محیط زیست ایران در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش دسترسی انسان به منابع، دستیابی به توسعه اقتصادی و افزایش بهره وری نیازمند کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری هستیم که در بستر چنین عرضه و تقاضایی، نقش قانونگذار برای معرفی این مکانیسم دارای اهمیت بسیار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران: لزوم پیوست محیط زیستی واحدهای صنعتی و تولیدی فولاد/ استفاده از سازه‌های فولادی در ساختمان‌ها با اولویت ماندگاری بیشتر مدنظر است

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی؛ علیرضا رحمتی معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران در پنل “سازه‌های فولادی و چرخه عمر(محیط زیست و بازیافت)” در مورد تاثیر فولاد بر محیط زیست اظهار داشت: بتن دومین ماده پرمصرف جهان و بعد آن فولاد است که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و اثراتش بر محیط زیست مشخص است.

وی ادامه داد: گرمایش جهانی مهم ترین اثر محیط زیستی این مواد است و تاثیرات فولاد از مبدا تا مقصد زمینه انتشار کربن را فراهم می‌کند؛ چنانچه وقتی برداشت فولاد انجام می شود انتشار کربن وجود دارد، در تبدیل آن به کنسانتره و سپس فولاد و نورد نیز انتشار کربن وجود دارد.

معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران عنوان کرد: ۵۵ درصد انتشار کربن ناشی از فعالیت های انرژی از جمله فولاد و ۴۵ درصد ناشی از فعالیت‌های تولیدی است که برای کاهش کربن باید نگرش‌ها اصلاح شود.

رحمتی سپس با اشاره به مدل‌های جدید حفظ محیط زیست گفت: از جمله مدل‌های حفظ محیط زیست می‌توان به مدل مدیریت سبز مبنی بر استفاده بهینه،
مدل بهره‌وری سبز آسیایی بر اساس ارتقا بهره‌وری منابع، اقتصاد سبز در راستای اقتصاد کم کربن و اقتصاد چرخشی که بازچرخانی منابع را مدنظر دارد یا مسئولیت پذیری اجتماعی که مبتنی بر تعادل اکوسیستم و اقتصاد است، اشاره کرد.

وی با اشاره به راهکارهای نوین تاکید کرد: در جهان کنونی بر اساس اقتصاد بازیافتی به سمت ۴ صفر یعنی کاهش و به صفر رساندن کربن، کاهش یا صفر کردن سوخت فسیلی، پسماند صفر به منظور بازچرخانی و پساب صفر که اجازه ورود پساب به طبیعت داده نشود، اولویت دارد که کل اینها در ارزیابی چرخه حیات نه تنها از مبدا تا مصرف بلکه از مبدا تا مبدا یعنی معدن دوباره به حالت اولیه بازگردد، مدنظر است.

معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران در مورد استانداردهای محیط زیستی ادامه داد: واحدهای صنعتی و تولیدی از جمله فولاد باید قبل از اجرا پیوست محیط زیستی داشته باشند، در بخش ساختمان ها نیز به عنوان مصرف کننده، قانون مدیریت سبز حاکم است که الزامات آن باید رعایت شود تا منجر به آلودگی کمتر شود، همچنین اگر سازه فولادی استفاده می‌شود زمینه ماندگاری بیشتر فراهم شود.

رحمتی تصریح کرد: در بخش ساختمان سبز گواهینامه لید آمریکادر مورد طراحی انرژی و ساختمان سبز در طراحی مشخص می‌کند که از چه سازه‌هایی استفاده شود و سازمان بر رعایت این اصول نظارت می کند؛ همچنین در قالب قانون هوای پاک هم نظارت داریم و استانداردهایی از جمله گواهینامه ۱۶ هزار برای موتورخانه‌ها، ۵۰۰۰۰۱ برای مدیریت انرژی و همچنین برچسب انرژی ساختمان وجود دارد که تاثیرگذار است.

استدیو نمایشگاه سازه های فولادی

محتواک

مطالب مرتبط

نشست خبری فیبو | با کامبیز یوسفی مدیرعامل فیبو

مدیرعامل فیبو: تولید ورق‌های 100 درصد نسوز فیبورد، انقلابی در صنعت ساختمان/ منطقه منا بازار مصرف ورق‌های فیبورد است به […]

3 دقیقه مطالعه مشاهده

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo

چهل و دومین نمایشگاه ساختمان و صنایع وابسته مجارستان / نمایشگاه hungexpo مجارستان- بوداپست 10_14 April ۲۲ تا ۲۶ فروردین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 14 : سازه‌های فولادی و ساختمان‌های پیش ساخته | گزارش استدیو نمایشگاه مدیرعامل شرکت مامن ایرانیان: سازه‌های پیش‌ساخته پرطرفدارترین […]

2 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *