رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان
منو موبایل

رویدادهای نبض مهندسی – شبکه سازی و گسترش زنجیره تامین در صنعت ساختمان

پنل 13 : سازه‌های فولادی و فرصت‌های صادرات کالا و خدمات | گزارش استدیو نمایشگاه

پنل 13 : سازه‌های فولادی و فرصت‌های صادرات کالا و خدمات | گزارش استدیو نمایشگاه

تاکید عضو هیئت مدیره تعاونی توسعه سازه‌فولاد ایرانیان بر اصلاح رفتار صادراتی حرفه‌ای؛ تسهیلگری دولت شرط حضور فعالانه ایران ور بازارهای جهانی است

به گزارش استودیو سازه‌های فولادی، علی مدحت عضو هیئت مدیره تعاونی توسعه سازه‌فولاد ایرانیان در پنل سازه‌های فولادی و فرصت های صادرات کالا و خدمات”، با اشاره به چالش‌های حوزه صادرات اظهار داشت: شرکت‌های ایرانی به ویژه در حوزه فنی مهندسی از ظرفیت‌های صادراتی بسیار بالایی برخوردار هستند.

وی بیان کرد: با وجودی که شرکت‌های ایرانی حضور فعالی در بازارهای جهانی و منطقه‌ای دارند و با رعایت استانداردهای اروپایی و آمریکایی با شرکت بزرگ در سطح جهانی رقابت می‌کنند، اما رفتارهای صادراتی در سال‌های اخیر به دلیل وجود تحریم‌ها قدری موضوع چالش و رقابت‌پذیری شرکت‌ها را تحت‌‌تاثیر قرار داده است.

عضو هیئت مدیره تعاونی توسعه سازه‌فولاد ایرانیان سپس افزود: بالغ بر ۳۰ درصد تولیدات ما در حوزه صادرات است اما متاسفانه وجود ارز چندنرخی  چالش عمده در این زمینه است که آغاز بزرگ به حوزه اقتصاد است و این انتقاد متوجه دولت، مجلس و بانک مرکزی است که با ایجاد ارز چندنرخی، رانت و فساد در کشور را ایجاد می‌کنند.

مدحت ادامه داد: الزام دولت برای خوداظهاری تعهدات ارزی، موانعی را پیش‌روی شرکت‌های بزرگ ایجاد کرده که سبب شده بسیاری از این شرکت‌ها صادرات را رها کنند.

وی با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی ایران بسیار ضعیف است، تصریح کرد: رایزن‌ها و سفرای اقتصادی ما صرفاً مشغول امورات سیاسی هستند و از مسائل اقتصادی فارغ شده‌اند و در بسیاری از کشورها حمایت موردانتظار برای توسعه صادرات وجود ندارد، بنابراین لازم است ظرفیت دیپلماسی اقتصادی ایران افزایش پیدا کند تا اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

عضو هیئت مدیره تعاونی توسعه سازه‌فولاد ایرانیان سپس افزود: با وجود چالش‌های پیش‌رو، شرکت‌های ایرانی از دنیا عقب نیستند و به ویژه در یک دهه اخیر با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان، آمادگی برای صادرات افزایش پیدا کرده که تداوم این امر مستلزم تسهیلگری بیشتر دولت است.

مدحت خاطرنشان کرد: در دنیا اصل بر فروش نیست، صادرات افتخار نیست؛ بلکه خدمات است که ارزش افزوده و وفاداری ایجاد می‌کند، اما اشکال اساسی که در ایران وجود دارد اینکه به خدمات پس از فروش که رضایت را برای مشتری ایجاد می‌کند، اهمیت داده نمی‌شود، لذا لازم‌ است با تغییر در این رویکرد، رفتار صادراتی حرفه‌ای را اصلاح کرد.

مدیرعامل تسفا: صادرات سازه‌های فولادی به ۲۷ کشور / ایران در منطقه جزو تولیدکنندگان برتر فولاد است

در ادامه این پنل ابوالفضل کدخدازاده مدیرعامل تسفا با اشاره به مزیت رقابتی اقتصادی سازه‌ های فولادی اظهار داشت: معتقد هستم ظرفیت صادرات سازه‌های فولادی در ایران به وفور وجود دارد، در مورد مزیت‌ها نیز امروزه ایران در منطقه جزو تولیدکنندگان برتر فولاد است از طرفی رقیبی در سازه‌های فولادی نداریم چون در حد استاندارد جهانی تولید می کنیم.

وی ادامه داد: صادرات فولاد خام از ارزآورترین محصولات است، صادرات فولاد تنی ۶۰۰ دلار و صادرات سازه‌های فولادی تنی ۲ هزار دلار یعنی سه برابر انجام می‌شود که دلیل آن این است که در ایران سازه‌های فولادی از صنوفی است که ضریب اشتغال بالا دارد، نیروی انسانی در کشور ارزان است، در تولید سازه های فولادی از انرژی برق استفاده می کنیم که در کشور ما ارزان تر است، همچنین ظرفیت کارخانجات در سطح کشور زیاد و پراکنده است و نکته دیگر اینکه دانشی کشور در این زمینه از نظر استاندارد و ضوابط هم‌تراز با دنیا است.

مدیرعامل تسفا با اشاره به صادرات به ۲۷ کشور حاشیه کشور خاطرنشان کرد: امروزه ترانزیت و هزینه حمل کالا مهم است و کارخانه‌های مازندران و خراسان می‌توانند کشورهای سی آی اس را پوشش دهند، در غرب کشور ۱۴۰۰ کیلومتر با عراق داریم، کارخانجات در خوزستان و فارس می توانند کشورهای حاشیه خلیج را پوشش دهند.

کدخدازاده سپس گفت: چنین نمایشگاه‌هایی در جهت انسجام است تا با هم افزایی سرعت صنعتی سازی را توسعه دهیم؛ در حال حاضر هم افزایی خوب است اما جای کار دارد تا تولیدکنندگان سازه‌های فولادی زیر چتر انجمن قرار گیرند، چراکه تشکل شناسنامه واحدها است و از نظر حقوقی یا صنفی مشکلات را پیگیری می‌کند.

وی تاکید کرد: بعضا به مقوله تعاونی نگاه مثبتی وجود ندارد و بیشتر به عنوان تعاونی توزیع و یا مسکن شناخته می‌شود اما تعاونی توسعه سازه فولاد ایرانیان سهامی عام است و از نظر تعداد سرمایه‌داران و برنامه‌ها پیشرفت خوبی داریم؛ ۷۵ درصد اقتصاد ژاپن برگرفته از تعاونی است، در کشور ما قرار بود که در چشم‌انداز سال ۱۴۰۲ سهم تعاونی به ۲۵ درصد برسد اما اکنون سهم تعاونی ۴ درصد است.

انتهای پیام/

استدیو نمایشگاه سازه های فولادی

محتواک

مطالب مرتبط

گذارش تصویری رویداد نبض مهندسی 32

این مقاله به اهمیت مسئله‌محوری در صنعت ساختمان و نقش صنعتی‌سازی به‌عنوان راه‌حل بحران مسکن می‌پردازد. نویسندگان تأکید می‌کنند که […]

3 دقیقه مطالعه مشاهده
image-ca

لزوم مسئله‌محوری در صنعت ساختمان/ برای حل بحران مسکن هیچ راهی جز صنعتی‌سازی نداریم

جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعت ساختمان، در دورهمی نبض 32 در خصوص مشکلات صنعت ساختمان اظهار […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

پنل 2 : آسایش پایدار با نگاهی اصولی به تاسیسات | استودیو نمایشگاه تاسیسات

پنل 2 : با موضوعیت آسایش پایدار با نگاهی اصولی به تاسیسات | استودیو نمایشگاه تاسیسات 1403 مدیرعامل گروه ساختمانی […]

4 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *